Notícia

Desapareix la 'Revista del Vallès' després de gairebé 73 anys d'història

Foto
Aquest divendres surt l'últim número amb un especial de vuit planes per acomiadar-se
La 'Revista del Vallès', fundada l'agost de 1940, desapareix després de 72 anys, nou mesos i tres setmanes de vida. Era un setmanari de referència de la ciutat de Granollers i de la comarca del Vallès Oriental. La publicació comptava amb una desena de treballadors que ara seran acomiadats.

El director, Paco Monja, ha explicat que el tancament arriba amb el descens de la publicitat, la desaparició de quioscos i la baixada de les vendes. Aquest divendres sortirà el darrer número amb 8 planes dedicades al comiat. L'origen de 'La Revista del Vallès' va lligat al franquisme. Va ser fundada per falangistes. Tarafa Editora de Publicacions SL, editora de la 'Revista del Vallès', va comunicar aquest dimecres a la tarda la liquidació de l'empresa i l'acomiadament de tota la plantilla.

Paco Monja, l'actual director, ha explicat que la publicació ha perdut més d'un 70% de publicitat en els darrers sis anys. La 'Revista del Vallès' vivia de les vendes i de la publicitat. No tenia cap subvenció perquè es publicava en català i en castellà. L'empresa ja havia fet tres expedients de regulació des del 2011 que van suposar l'acomiadament de diversos treballadors i la desaparició de les corresponsalies, segons ha recordat Monja.

Per la seva banda, el president de l'editorial Tarafa Editora de Publicacions, Joan Catafal, ha recordat que els ingressos del segon trimestre d'aquest 2013 han disminuït un 45% respecte el primers tres mesos de l'any. "S'han fet molts esforços, però hem patit una agonia de forma continuada". "Els periodistes s'han adaptat sempre de forma generosa a la situació", ha afegit. Divendres, últim número "És una molt mala notícia", ha lamentat Monja. La 'Revista del Vallès' ha estat "al servei de la comarca i dels lectors durant més de 70 anys i està a anys llum d'aquell pensament dels inicis", ha afegit.

La publicació apareix cada divendres als quioscos. Aquest divendres sortirà l'últim número després de 72 anys, 9 mesos i tres setmanes de vida. Hi haurà 8 planes dedicades al comiat.

La 'Revista del Vallès' neix a Granollers el 1940 per la iniciativa d'un grup de joves falangistes. Van tenir el vist i plau de l'administració donada la ideologia política dels fundadors. Primer es va dir 'Estilo'. L'any 42 van canviar-li el nom pel de 'Vallès' per donar-li un aire més comarcal. La iconografia, però, seguia portant el jou i les fletxes falangistes. Al 1977, durant l'època de la transició, aquests mateixos fundadors creen una societat limitada anomenada 'Revista del Vallès' per desvincular-se del moviment. La publicació es professionalitza i per primer cop s'introdueix el català.

Font: ACN


Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte