Notícia

Les havaneres, protagonistes de la nova Revista del Baix Empordà

Foto

La Revista del Baix Empordà presentarà, el 5 de juliol, el seu darrer número inspirat en la música popular

 

 

La nova Revista del Baix Empordà ha convocat, pel proper divendres cinc de juliol, la presentació oficial del seu darrer exemplar dedicat al popular gènere musical de les havaneres i cançó de taverna.
Josep Bastons, compositor i exmembre del grup Peix Fregit, el músic Oriol Oller i Xavier Jonama, integrant del grup L’Empordanet i gerent de la Fundació Ernest Morató, seran alguns dels ponents que dirigiran la presentació, que tindrà lloc a l’Associació de Veïns i Amics de Calella (C/ Pi i sunyer, 1).
La celebració de l’acte coincideix amb la nit abans de la popular Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, i estarà amenitzada pel duet Toni i Paqui que oferiran als assistents un tastet de les famoses havaneres. Juli Fernández, l’alcalde de Palafrugell, també hi serà present, i s’encarregarà de cloure la presentació.
Fent honor a aquesta tradició musical, l’últim exemplar de la Revista del Baix Empordà dedica diversos dels seus articles a compositors i intèrprets reconeguts, com Ortega Monasterio i Josep Bastons. Tot remarcant la recent incorporació de les dones al gènere de les havaneres, fent menció de professionals com Sílvia Pérez Cruz, Roser Ferrer-Morató, Neus Mar i ‘Nina’ o Lucrecia. Paral·lelament, també s’hi afegeixen reportatges sobre el Festival de la Cançó Marinera de Palamós o dels cants de taverna a Sant Feliu de Guíxols i a la Vall d’Aro.
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte