Notícia

La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació entrega al president Mas les "Propostes d'actuació davant la crisi del sector"

Foto
El president elogia l'esperit de consens que es desprèn del document en què hi ha participat, entre altres col·lectius, l'ACPC
Els representants de la Permanent de la Mesa sectorial del Mitjans de comunicació de Catalunya van mantenir ahir a la tarda una reunió de treball amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que va servir per presentar-li el document 'Propostes d'actuació davant la crisi del sector de la comunicació'. Aquest document és el resultat de més de sis mesos de feina de les diferents parts implicades, que van consensuar una sèrie de propostes per intentar superar la crisi que travessa l'àmbit de la comunicació. A la trobada també hi va participar el conseller de la Presidència, Francesc Homs, a més del secretari de Comunicació, Josep Martí, que també és membre de la Permanent.

Durant la trobada es va posar de relleu que el document aporta propostes concretes i viables al sector de la comunicació amb la finalitat de garantir-ne la seva supervivència i l'adaptació a les noves realitats socials.

El Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí, va insistir en la necessitat que Catalunya disposi d'una potent indústria de la comunicació per garantir espais de llibertat, de pluralitat i de cohesió social. En  aquest context, va assenyalar que la Mesa Sectorial està oberta al diàleg i la discussió amb el Govern de totes aquelles iniciatives d'interès mutu, i que són una part del mig centenar de propostes que conté el document.

El president Mas, per la seva banda, va elogiar l'esperit de consens que desprèn el document i la voluntat reformista de les seves mesures.  Finalment, a la mateixa reunió va expressar-se la voluntat que el treball que s'ha iniciat amb la redacció de les propostes tingui una continuïtat que es materialitzarà els pròxims dies en l'aprovació per part de la Permanent de la Mesa sectorial de creació d'una oficina de seguiment i d'un calendari de treball per a fer efectives les propostes.

Iniciativa pionera

La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació ha estat la primera iniciativa que s'ha fet en aquest sentit a tot l'estat en la que hi ha participat tots els actors implicats en el món de la comunicació a Catalunya i que han aconseguit no només trobar-se per analitzar la situació, sinó subscriure un document conjunt que assumeixen en la seva integritat.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte