Notícia

El Parlament Europeu recomana l'aplicació d'un IVA reduït a les publicacions impreses i les digitals

Foto
El Parlament Europeu ha aprovat una resolució per la qual insta a la Comissió Europea a eliminar les discriminacions impositives entre publicacions culturals impreses i digitals
La petició va ser aprovada per corregir el diferent règim d'IVA actual entre publicacions impreses i digitals, fins i tot si els seus respectius continguts son els mateixos.
El Parlament dels europeus respon d'aqeusta manera a les petions realitzades per part de diferents associacions nacionals d'editors, que  en el primer semestre d'aquest any van reivindicar mitjançant diversos comunicats i cartes, als seus respectius països l'aplicació d'un IVA zero per a llibres, revistes i diaris, tan impresos com a digitals. A Espanya, el passat 23 d'abril, l'AEDE, lARI i la FGEE van sol·licitar als diferents grups polítics nacionals que defensesin davant les institucions europees l'aplicació d'un IVA zero per als diferents suports culturals escrits.
El director general adjunt  d'Educació i Cultura de la comissió Europea,valora positivament la possibilitat d'aplicar una tarifa d'IVA reduïda o zero a diaris impresos per ampliar-ho després a les edicions digitals.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte