Notícia

El CPC i la Caixa tornen a promoure la lectura de premsa a l'escola

Foto
Per tercer any consecutiu, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” desenvoluparan tallers de foment de la lectura de premsa a les escoles catalanes. Així ho han rubricat aquest dijous Josep Maria Martí, degà del CPC, i Jaume Giró, director executiu de l’entitat financera, que hi destinarà 18.000 euros.

En aquesta tercera edició, el programa arribarà a 40 escoles respectant una proporcionalitat entre el número de col·legiats i la població de cada demarcació. Així, en principi, a Barcelona hi participaran 20 centres; a Tarragona, 6; a Lleida, 5; a Girona, 7; i a les Terres de l’Ebre, 2.

Al llarg de les sessions, d’una hora de durada i que apleguen 30 participants cadascuna, diferents experts de l’àmbit periodístic transmeten la seva experiència i, a partir d’aquesta, la necessitat d’estar informats a través de la premsa. En l’edició d’enguany, coincidint amb el 25è aniversari del Col·legi, es destinarà una part de cada xerrada a explicar el seu paper a la societat i a donar a conèixer el Codi Deontològic dels periodistes catalans.

L’objectiu final és fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte pel pluralisme informatiu i crear consciència del paper que els mèdia exerceixen en una societat democràtica, lliure i plural. A banda, es vol contribuir a formar els futurs lectors de la premsa del demà.

Durant l’última edició del projecte, els tallers van abordar fins a 20 temàtiques diferents que incloïen àmbits com el fotoperiodisme, l’experiència de reporters en conflictes armats, la crisi econòmica, la diferència entre informació i opinió, la construcció de la Unió Europea, la teleporqueria o una reflexió sobre l’ètica periodística.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte