Notícia

La campanya ‘Obrim la porta a la rehabilitació' arriba a les publicacions de la Premsa Comarcal

Foto
Les publicacions associades a Premsa Comarcal col·laboraran, a través de Zenithmedia, en la campanya Obrim la porta a la rehabilitació que impulsa la Taula de Participació (TPS). Aquesta acció pretén sensibilitzar la població sobre la rehabilitació de les persones privades de llibertat i la seva reinserció social.
 
Segons dades de la TPS a Catalunya, la mitjana de condemna total imposada va ser de 7’5 anys el 2010; les condemnes superiors a 5 anys, el 44%; mentre que a Europa es queden en el 29,9%. Cal tenir en compte que el Consell d’Europa defineix com a pena de llarga durada, aquella que supera els 3 anys. Tots els estudis demostren que les persones que obtenen la llibertat condicional reincideixen menys que les que obtenen la llibertat directament, en canvi només un 23% de condemnats a presó passen per llibertat condicional al final de la condemna. Sobretot tenint en compte que els estudis de risc de reincidència assenyalen que al voltant el 50% de la població reclusa té un risc de reincidència baix. 
 
Les publicacions de Premsa Comarcal col·laboraran amb la difusió gratuïta d’aquesta campanya de conscienciació sobre els beneficis econòmics i socials de la reinserció dels presos. La Taula de Participació Social és un òrgan d’interlocució entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i noranta entitats socials.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte