Notícia

Alerten del risc que a l'Estat espanyol es reprodueixi el cas News of the World

Foto

L’escàndol de les escoltes telefòniques del News of the World demostra, un cop més, que l’autoregulació dels mitjans de comunicació no funciona i no és suficient perquè respectin unes normes ètiques. Així ho assegura la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), que avisa sobre el “perill” que es produeixi una situació similar a l’Estat.

 “Els mitjans del Regne Unit, alineats perillosament en trinxeres polítiques, com succeeix a Espanya, s’han convertit en censors i dictaven l’agenda dels polítics, que han mirat cap a un altre costat davant dels repetits casos de corrupció ètica en el món de la comunicació”, assenyala la FeSP. Per tot plegat, la Federació fa una nova crida als partits polítics perquè a l’Estat es constitueixin “organismes de coregulació independents” que comptin amb la participació de la ciutadania.


En concret, la FeSP considera “urgent” la posada en marxa del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA) i la creació del Consell de Coregulació de la Informació (CCI), un òrgan previst en la proposta de Llei orgànica de garanties del dret a la informació de la ciutadania (LOGDIC), defensat pel Fòrum d’Organitzacions de Periodistes. “Si els partits no afavoreixen el control democràtic dels mitjans de comunicació mitjançant òrgans independents, i segueixen escoltant únicament les veus dels grups empresarials i dels professionals de la seva confiança, estaran impedint que els mitjans espanyols arribin a la seva edat adulta i continuaran minvant la qualitat de la democràcia espanyola, com ja denuncien molts milers de ciutadans als carrers i places de les ciutats”, assegura la Federació de Sindicats.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte