Notícia

Els comunicadors, més valorats arreu de l'Estat

Foto
Periodistes i publicistes obtenen una millor puntuació dintre del Rànquing de confiança en les professions 2011, elaborat anualment per GFK en 20 Estats.
 
Les professions relacionades amb comunicació obtenen resultats positius a l’Estat espanyol, especialment si es compara amb la percepció dels europeus. Un 47% dels consultats espanyols diu confiar en els periodistes i un 35% en els publicistes. Aquestes dades contrasten amb el 42% i el 30% registrat, respectivament, en els entrevistats de la resta d'Europa. No obstant això, encara amb aquestes dades, la confiança a l’Estat espanyol en aquests professionals ha baixat en relació a la manifestada el passat any.
 

Així mateix, més ciutadans confien en els professionals del màrqueting que els nord-americans: 45% dels ciutadans a la península, enfront del 26% dels americans comparteixen la mateixa apreciació. A l’Estat, la gent de màrqueting se situa en la posició 14 del rànquing mentre els seus col·legues nord-americans estan 5 llocs per sota.
 
En el costat contrari, els polítics són els professionals que pitjor valoració reben a nivell mundial. Pel que fa a l’Estat, només l’11% dels enquestats ha respost tenir confiança en ells. Al comparar aquests resultats amb altres estats, crida l'atenció que els polítics americans, malgrat estar també en l'última posició en el rànquing, gaudeixin de la confiança del 23% dels seus ciutadans, duplicant així el resultat espanyol. A més els sindicats de l’Estat obtenen una nota notablement pitjor que la de la mitjana europea. Mentre que en aquest rànquing ocupen el lloc 14, en el d'Espanya descendeixen fins al 18è.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte