Notícia

La 6a. Trobada de Joves Lectors a Canyamars aborda el futur del periodisme amb la participació de quasi un centenar d'alumnes

Foto
La 6a. Trobada de Joves Lectors, celebrada els passats 29 i 30 d'abril a l'Alberg Mas Silvestre de Canyamars i amb la col·laboració de Gas Natural Fenosa i la Xarxa Vives d'Universitats, va deixar patent les inquietuts que els joves periodistes tenen sobre el futur de la professió. Aixi, prop d'un centenar d'alumnes arribats de totes les universitats de Catalunya i el Pais Valencià van debatre i col·laborar per a treure conclusions i solucions a la situació actual de la premsa.
Sota el titol "Els reptes de la xarxa i el futur del paper", els alumnes van gaudir de ponències com las de Josep Comajoan, director de El 9 TV, Albert Sáez i Casas, director adjunt de El Periódico de Catalunya, Andreu Mas Delblanc, director de Revista de Badalona o de Vicent Partal, director de Vilaweb. Aquesta última xerrada va causar sensació entre els presents ja que estava encaminada cap a una premisa molt clara: No us deixeu contractar, contracteu-vos.
Durant dos dies, a Canyamars es va parlar molt d'internet, de la premsa comarcal i local, de xarxes socials i, en definitiva, de periodisme. A més, com a recull de aquesta trobada es van plantejar una serie de conclusions:

- A banda de la crisi, la comunicació sempre serà necessària. La solució: la creativitat. El periodisme i, sobretot, els periodistes han de plantejar noves formes de comunicar les coses a una societat cada vegada més digital.


- Es necessari que els joves tinguin iniciativa. S’ha de perdre la por a ser emprenedors i a crear el nostre propi mitjà de comunicació.


- El negoci és el contingut i no el format on és publica. Els periodistes, sigui el format o suport que sigui, estem capacitats per a crear continguts e interpretar la realitat. Ja sigui en un bloc o en un gran diari, la nostra feina es informar amb rigor, responsabilitat i transparència.


- Inversió. Es necessari que les empreses i els governs s’impliquin més amb el manteniment dels mitjans de comunicació.


- El paper ja s’ha quedat estancat, no avança i el seu final és incert. Segurament no desapareixerà, però el concepte que tenim de diari avui dia sí que canviarà. Els diaris amb contingut d’anàlisi i opinió tindran molt a dir.


- Periodista orquestra. Cada cop s’exigeix més que el periodista sigui capaç de cobrir noticies per ell mateix, editar-les i difondre-les sense necessitat de estar assegut a una redacció.


- Les xarxes socials combinen la interactivitat com a eina de negoci més la difusió de pensaments dels periodistes.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte