Notícia

Presentació 5è Premi de recerca universitària Premsa Comarcal

Foto
El proper 28 de maig a la Sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic tindrà lloc la presentació del treball guanyador de la cinquena edició del premi anual de recerca dirigida a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les Facultats de Ciències de la Comunicació de l’àmbit dels Països Catalans.
El treball, “El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació”, ha estat coordinat pel professor del Departament de Ciències de la Comunicació i director del Grau de Periodisme de la Universitat Jaume I, Andreu Casero. La recerca presenta una de les principals problemàtiques a les que, actualment, fa front el sector de la premsa escrita i té a veure amb l’allunyament del públic jove. Els objectius del treball que es presentarà són els següents:

- Identificar les raons per les quals el públic jove, comprès entre els 14 i els 25 anys, presenta unes xifres baixes de consum de premsa comarcal i local en paper i de pagament.
- Detectar els punts forts i febles de la premsa local i comarcal sota la perspectiva del públic jove.
- Descobrir els aspectes que interessen al públic jove en relació al seu consum informatiu, en general, i respecte de la premsa comarcal i local, en particular.
- Oferir propostes d’actuació concretes als editors de premsa comarcal i local per atraure als joves i recuperar-los com a lectors de les seves publicacions.

A l’acte, emmarcat dins la celebració de la sisena convenció de la Premsa Comarcal i organitzat per la FCPC i el setmanari Osona Comarca, també es lliurarà el treball guanyador de l’any 2009, “Els canvis en el model econòmic de la premsa comarcal i proximitat a Catalunya”, dirigit pels professors de la Universitat Pompeu Fabra Joan M. Corbella i Carles Pont.

Fins ara, els guanyadors han estat la Universitat de Vic, amb un equip dirigit pel doctor Carlos Scolari (2006); la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una proposta de recerca encapçalada pel doctor Manuel López (2007); la Universitat Ramón Llull, sota la direcció dels doctors Pere Masip i Josep Lluís Micó (2008) i la Universitat Pompeu Fabra (2009).

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte