Notícia

Inauguració a Barcelona de les quatre columnes de Puig i Cadafalch

Foto
El proper diumenge, dia 27 de febrer, a dos quarts de 12 del matí, es celebrarà la inauguració del Monument de les Quatre Columnes  a Montjuïc, monument que fou erigit per Puig i Cadafalch l’any 1919 i fou enderrocat pel dictador Primo de Rivera l’any 1928 pel fet de ser un símbol de catalanitat.

Culminarà, així, una tasca que la Xarxa d’Entitats, amb l’ajut de moltes persones, entitats (entre les quals Premsa Comarcal-ACPC) i institucions ha portat a terme durant vuit anys llargs en els quals s’han hagut de superar obstacles de tota mena i durant els quals també s’han tingut grans satisfaccions com els acords decisius i unànimes  presos pel Parlament de Catalunya, el novembre de 2005, i per l’Ajuntament de Barcelona, el gener de 2006, igualment unànime, en favor d’aquesta restitució. Ha estat una empresa de tothom que hi ha col·laborat, però cal destacar que sense l’acord d’ERC a l’Ajuntament i el suport actiu dels grups d’ERC i de CIU tant a l’Ajuntament de BCN com al Parlament no hauria estat possible.
És, doncs,  amb l’orgull i la satisfacció de l’objectiu aconseguit que la Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals convida la Premsa Comarcal i Local a assistir a l’acte d’inauguració del Monument, durant el qual es tindrà l’oportunitat de participar en un celebració patriòtica històrica i es podrà veure de ben a prop la magnificència i bellesa de les Quatre Columnes.
Aquesta restitució d’un monument a la catalanitat és ara un signe inequívoc del triomf de la raó, de la democràcia, de l’autoestima  i de la tenacitat i la feina incansables. En aquest país nostre, tan acostumat a les decepcions, podrem celebrar que el que una dictadura va voler anorrear, una democràcia ho restitueix i enalteix i que  el Montjuïc del segle XXI  ja no és la muntanya del Castell amenaçador sinó la muntanya cívica i patriòtica, que amb la imatge imponent de les Quatre Columnes Catalanes, rendirà  públic homenatge a tots els qui estimen aquest país.
Els organitzadors volen que la participació a la inauguració sigui una veritable festa popular i que tot el poble de Barcelona, de Catalunya i de tots els Països Catalans es faci seu el monument, ja que, per a la Xarxa, les Quatre Columnes són un patrimoni de tot el poble català i alhora un homenatge als homes i dones patriotes catalans de tots els temps.

 
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte