Notícia

La CE estudia la possibilitat d'aplicar un IVA reduït o zero als diaris impresos i els digitals

Foto
 La petició que la l’Associació Europea d’Editors de Diaris (ENPA) ha realitzat a la Comissió Europea (CE) d’aplicar un IVA reduït o zero als diaris impresos i els digitals, ha estat acollida favorablement pel director general adjunt d’Educació i Cultura de la CE, Jan Truszczynski.
 En les jornades “Hauria la Unió Europea de salvar la premsa de qualitat?” celebrades a Brussel•les Truszczynski es va mostrar partidari d’un impost “uniforme al marge si els continguts s’imprimeixen en paper o es transmeten a una tauleta digital (tablets)”. 
La petició la va llençar, Francine Cunningham, directora executiva de l’ENPA en l’obertura d’aquestes  jornades, argumentant que seria millor que la UE establís un marc normatiu capaç d’afavorir la recuperació de la premsa en lloc de què ella mateixa es vegi obligada a salvar-la. 
Actualment, a la majoria de països de la UE s’apliquen impostos reduïts o supereduïts en les edicions impreses dels diaris, i taxes ordinàries, que van d’entre el 15 i el 25% en el cas de les edicions digitals.
Només Bulgària, Finlàndia, Polònia i Eslovàquia apliquen el mateix impost en els dos casos, tot i que no es tracta d’una tarifa elevada. El cas més extrem és el de Dinamarca, on les edicions electròniques estan gravades amb el 25% mentre que per els diaris en paper l’impost és zero.
Segons l’ENPA, aquesta diferència de taxes és contradictòria, i més tenint en compte que els ingressos publicitaris digitals són molt més inferiors als de les capçaleres impreses. l’ENPA assegura que per cada euro recaptat en edicions impreses, en les digitals es recapta un cèntim.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte