Notícia

Master-class al Gaspar Camps d'Igualada del dissenyador Xavier Grau

Foto
 El dilluns passat l´Escola Municipal d´Art d’Igualada Gaspar Camps va iniciar les activitats del segon trimestre i ho va fer amb una conferència–master–class a càrrec de Xavier Grau.
 
 L´acte va ser presentat per la directora de l´escola, M. Goretti Bartrolí, i seguidament Montserrat Mateu, regidora d´Educació, va fer una introducció tot destacant la importància de la premsa, especialment la comarcal i local, com a eina de participació ciutadana i, per tant com una plataforma democràtica; va destacar també les dificultats actuals per a la premsa en format paper i les noves possibilitats que ofereixen els mitjans digitals.
Ester Comenge, dissenyadora, professora de l´EMA Gaspar Camps i actual cap d´estudis, i
col—laboradora de Premsa Comarcal-ACPC, va glossar breument el currículum, gens breu per
cert, del conferenciant: Xavier Grau és dissenyor gràfic i es dedica al disseny editorial, el disseny web i la identitat corporativa, i ha participat en la creació i redisseny de diversos diaris i magazins arreu del món, des de Brasil o Irlanda fins a l’àmbit català, on ha redissenyat el diari Avui i el Diari de Sant Cugat, associat a l’ACPC. Xavier Grau va iniciar la seva exposició explicant els passos a seguir a l’hora de redissenyar una publicació, en aquest cas agafant com a model la publicació editada pel seu pare, Diari de Sant Cugat, membre de Premsa Comarcal, i ho va fer de manera clara i pedagògica. També va destacar el paper i la importància de la infografia com a eina comunicativa i clarificadora.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte