Notícia

S'ha presentat a la Universitat de Vic el llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010

Foto
La Universitat de Vic ha acollit, aquest dilluns al migdia, la presentació del Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010, un rigorós estudi sobre el sector de la premsa de proximitat.
 
L’acte, que ha comptat amb la presència d’una seixantena d’estudiants, ha estat conduit per Pere Font, assessor de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Durant la seva ponència, Font ha explicat que la premsa de proximitat és molt important a Catalunya, i ho ha exemplificat amb dues dades: “la suma conjunta dels seus lectors és superior a la de qualsevol diari d’abast nacional” i, a més, “és líder en format paper en 38 de les 41 comarques de Catalunya”. És dóna la circumstància que en les tres comarques que no lidera no existeix cap publicació de premsa de proximitat de pagament en català.
 
El Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010 també mostra com ha afectat la crisi als mitjans locals i comarcals. En aquest sentit, Font ha comentat que a partir del 2008 han baixat els ingressos en la premsa de proximitat “però pot resistir per la fidelització dels seus subscriptors”. Això significa que, malgrat la desacceleració econòmica, els efectes de la crisi són menors en la premsa comarcal.
 
De cara als reptes de futur, Font enumera les recomanacions que indica l’obra: “recuperar els marges d’explotació, adaptar el model de comercialització publicitària a les condicions del moment, guanyar dimensió empresarial per incrementar l’eficiència dels recursos i adaptar-se a la tecnologia digital”. Pere Font va revelar que aquest últim punt és per on passa el futur de la premsa i per això des de l’associació s’estimula als seus associats a considerar-lo però creant estratègies “perquè els dos mitjans poden ser complementaris”.
  
En el context de la comunicació de proximitat es va exposar el cas de Ràdio 4, primera emissora d’abast català que després del franquisme va emetre totalment en català. Un altre aspecte que es va remarcar  va ser l’aposta decidida de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal pel web 2.0.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte