Notícia

Premsa Comarcal editarà un llibret sobre Internet i els joves

Foto

El llibret, amb el nom de desafia els virus! trucs i pistes per a treure tot el suc d’Internet, donarà informació pràctica als joves per treure profit d’Internet amb seguretat i responsabilitat alhora que facilitarà pistes per detectar situacions de risc.

L’opuscle en format còmic que editarà Premsa Comarcal-ACPC, Desafia els virus! trucs i pistes per a treure tot el suc d’Internet estarà escrit i dissenyat amb un to i uns recursos d’humor per arribar al lector d’entre 13 i 17 anys (joves en edat escolar).
El llibret pretén: 

  •    contextualitzar Internet en un context de creixent mobilitat i canvi d’usos  
  •    oferir idees i solucions per incorporar algunes eines en els hàbits educatius     relacionats amb les TIC 
  •    donar pautes de conducta en les xarxes socials  
  •    valorar Internet com un espai de creació: les tecnologies de la informació són una eina per aprendre, per divertir-se i per crear.

També hi haurà una versió per al web, ja que es crearà un blog , que penjarà del web 2.0 de Premsa Comarcal (www.premsacomarcal.cat ), que ampliarà i amplificarà els continguts publicats en el llibre en format còmic. 
 
Context
L’Associació Premsa Comarcal i Local-ACPC s’ha decidit ha engegar aquest projecte al veure les dades de l’informe del 2009 del Projecte CLI-Prometeo, elaborat per la Comissió de Llibertats i Informàtica. Aquest estudi constata que:
 

  • ·           els menors catalans prefereixen l’ordinador davant el telèfon mòbil, els   aparells reproductors MP3 i MP4 i la càmera de fotos, sent la mitjana de consum d’Internet d’una hora diària
     
  • ·           el 70% de joves d’entre 12 i 14 anys manifesta que la seva forma favorita de relacionar-se amb d’altres joves és el xat, que arriba a ocupar fins a la meitat del temps en que s’està connectat
     
  • ·           el 20% dels estudiants d’entre 12 i 14 anys enquestats manifesta que alguna vegada ha rebut una proposta al xat per a una cita a cegues
  • ·           gairebé el 40% reconeix que amb freqüència rep publicitat no desitjada i cedeix les dades personals en fòrums, càstings, xats, concursos o comunitats virtuals sense conèixer les garanties de protecció de dades.
     
     
     
     
     
     


 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte