Notícia

Diada de la Premsa Local Menorquina a Alaior

Foto
La premsa local de Menorca va celebrar la seva desena trobada anual en una jornada que va estar marcada per la vaga encoberta de controladors aeris que va modificar substancialment el programari previst pel dissabte, 4 de desembre.
 Només Premsa Comarcal-ACPC, a través del seu vocal, David Baret, va poder assistir a l’acte que no va poder comptar així ni amb representants de la Premsa Forana de Mallorca ni de l’Associació de Premsa Valenciana.
D’aquesta manera, el dinar previst pel migdia es va suspendre i es va concentrar l’activitat per la tarda al saló d’actes de l’Ajuntament d’Alaior.
L’acte vespertí el va obrir el president de l’Associació de Premsa Local Menorquina, Miquel
Àngel Marquès, que va voler agrair el treball constant de les publicacions que s’editen a la illa i
que integren l’entitat insular des de la seva constitució definitiva l’any 1997.
La primera part de la diada cultural de premsa de Menorca que anualment celebren va fer protagonista únic a Premsa Comarcal-ACPC, amb una exposició extensa de l’activitat que porta a terme l’associació i la seva experiència acumulada durant més de 30 anys al servei de la premsa en català.
Els resultats del Baròmetre de la Comunicació i la futura federació d’associacions van ser els temes que més van cridar l’atenció als assistents. Precisament, la consellera de Turisme i Treball del Govern Balear, Joana Barceló, que presidia l’acte, es va interessar per la important tasca que porten a terme tant l’Associació com la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal i Local i pel paper estratègic que juga el Baròmetre com a eina que serveix per posar damunt la taula una realitat de mercat que fins ara es desconeixia. Des de l’Associació de Premsa Local Menorquina van adherir-se al projecte de federació d’as-sociacions dels països catalans.
La segona part de la trobada va servir per presentar en directe l’estrena del nou web de Premsa Local Menorquina (www.premsalocalmenorca.com) que, per primera vegada, els farà ser presents a la xarxa. L’esforç de les publicacions en professionalitzar-se els ha permès incloure la consulta digitalitzada de les revistes associades, un portal de notícies i un espai interactiu d’enquestes, a banda de tota la infor-mació relativa a la pròpia associació.
Abans d’escoltar la glossa menorquina que tancava la diada, es van lliurar els guar-dons honorífics a persones i entitats de Menorca que s’han destacat durant l’any per la seva contribució a la premsa local de Menorca.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte