Notícia

El sector del còmic es constituirà com a lobby davant l’administració estatal

Foto
Lleida va ser el cap de setmana passat la seu de Set de Còmic, la trobada anual del sector.
En ella es va fers balanç de la situació que viu el sector després de dos anys i mig de crisi econòmica general i es va constatar que la indústria del còmic nota la crisi. Editors, distribuïdors, llibreters i autors han baixat la facturació pels còmics d'entre un 10 i un 20%. Amb tot, la bona notícia que s'ha anunciat en aquest certamen és que no hi ha hagut cap tancament i que als autors els continua arribant feina.
En tot cas, els editors van decidir ahir reaccionar, ajuntar forces i constituir-se com a lobby davant de l'administració espanyola i davant la resta de la indústria editorial.
El sector ja disposa d'una associació d'àmbit nacional, Ficomic, que agrupa editors, llibreters i autors de Catalunya i organitza cada any el Saló del Còmic de Barcelona i el Saló del Manga. Però, ara, alguns editors volen muntar una  projecte semblant d'àmbit estatal, on el còmic està integrat dins l'associació general d'editors.
Com hom recordarà, la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal edita el Còmic de la Premsa Comarcal, que s’encarta amb les publicacions mensuals (i alguna de setmanal) associades a Premsa Comarcal-ACPC, amb una difusió de 23.000 exemplars.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte