Notícia

Primera intervenció pública del Síndic de la Premsa Comarcal

Foto
Va tenir lloc en el decurs de la conferència “Conflicte entre el dret a la privacitat i el dret a la informació”, que va oferir Robert Pinker, assessor de la Press Complaints Commission, l’organisme regulador de la premsa britànica.

El Síndic de la Premsa Comarcal, el doctor Manel López, va intervenir en públic per primera vegada el passat 3 de març, en el decurs de la conferència “Conflicte entre el dret a la privacitat i el dret a la informació”, que va oferir Robert Pinker, assessor de la Press Complaints Commission, l’organisme regulador de la premsa britànica. La conferència, organitzada per la Fundació Consell de la Informació de Catalunya, va tenir lloc a la seu del Centre Internacional de Premsa de Barcelona.

 

Pinker va analitzar casos problemàtics des de la perspectiva de la Press Complaints Comission com el tractament que El Vallenc, setmanari associat a Premsa Comarcal, va fer de la mort d’una noia l’any 2004. El setmanari publicava informació personal sobre la noia, acompanyada d’una fotografia del cos sense vida. Posteriorment, es va saber que la noia s’havia suïcidat i, havent passat molts dies, la família va denunciar el cas, demanant una reclamació econòmica.

 

El Síndic de la Premsa Comarcal va aclarir que quan es va publicar la informació al setmanari, no se sabia que la noia s’havia suïcidat i que, immediatament, es va rectificar. Tot i això, la informació publicada al setmanari va ser la que van subministrar els familiars als periodistes de El Vallenc, és a dir, que les fonts eren familiars. Malgrat que la primera sentència va ser de desqualificació i culpa del setmanari, el recurs es va guanyar i va prevaldre la professionalitat de El Vallenc. El síndic de la Premsa Comarcal va afirmar, a més, que en la sentència s’exonera totalment la publicació i es palesa la seva bona fe, juntament amb prevalença del dret a la informació.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte