Notícia

La Universitat de Vic i Premsa Comarcal signen un conveni de col·laboració

Foto
El conveni impulsarà, entre altres activitats, la participació de la UVic en la creació d'un portal d'investigació i recerca sobre periodisme de proximitat.
La Universitat de Vic i la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de fomentar les relacions institucionals, acadèmiques, de recerca, socials i culturals. La signatura va tenir lloc el dia 10 de febrer, entre la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, i el president de Premsa Comarcal, Estanis Alcover i Martí.

El conveni impulsarà la participació de la UVic, a través de la seva Facultat d'Empresa i Comunicació, en un portal de recerca i investigació sobre periodisme de proximitat, en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona-Reus, i l'Observatori de la Comunicació Local de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de la Xarxa Vives d'Universitats. La creació d'aquest web fou acordada en el context de la I Plataforma Interuniversitària de la Premsa Comarcal i Local, que va tenir lloc a Morella l'any 2008. El nou portal tindrà com a objectiu posar en contacte investigadors i docents de periodisme de proximitat, crear un espai d'intercanvi d'informació i recerca i difondre la recerca del periodisme de proximitat.

La Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic potencia el periodisme de proximitat com un dels trets distintius d'aquest grau. L'arrelament de la UVic en el territori i el fet de ser una universitat no metropolitana afavoreixen aquesta orientació.

En virtut d’aquest conveni, es fomentarà, doncs, el coneixement de la Premsa Comarcal en l'àmbit acadèmic, a trávés de la participació en les Trobades de Joves Lectos, jornades de dos dies de durada organtizades per Premsa Comarcal, que acullen estudiants dels darrers cursos de periodisme i els seus professors, i altres activitats docents. També es potenciaran les estades de pràctiques professionals dels estudiants, en els mitjans associats a Premsa Comarcal.

Per altra banda, la UVic tindrà una atenció preferent amb els professionals dels mitjans associats a Premsa Comarcal a l’hora de contractar nou professorat en la impartició de matèries de les quals siguin especialistes,  i la Universitat amb professionals de Premsa Comarcal a l’hora de buscar ponents i conferenciants en les seves activitats públiques.

El conveni fan també un èmfasi especial en la promoció de la premsa en català. Per això oferiran a la comunitat universitària de la UVic subscripcions anuals avantatjoses, així com un tracte preferent en la contractació publicitària.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte