Notícia

La Generalitat reconeix la projecció internacional de l’associació de Premsa Comarcal

Foto
Premsa Comarcal és membre, des de juny del 2008, de WAN – IFRA, l’organització global mundial de periòdics i editors de notícies.
L’entitat Premsa Comarcal (ACPC) ha estat reconeguda com a membre d’organitzacions internacionals per la Direcció General de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes (DGPIOC). Aquest organisme de la Generalitat elabora i renova periòdicament una llista d’entitats catalanes que són membres d’organitzacions internacionals, amb l’objectiu de donar-les a conèixer i animar-les a pensar globalment i a actuar glocalment. Aquesta llista aplega per primer cop 200 organitzacions catalanes, que en el seu conjunt pertanyen a 293 entitats internacionals. En l’últim trimestre s’han incorporat 21 noves entitats, de sectors com el professional, social o cultural.

Premsa Comarcal és membre, des de juny del 2008, de WAN – IFRA, l’organització global mundial de periòdics i editors de notícies que representa més de 18.000 publicacions, 15.000 pàgines web i més de 3.000 empreses en més de 120 països i col.labora amb l’associació MIDAS de premsa en llegües regionals, minoritzades o minoritàres d’Europa. Precisament, des de Premsa Comarcal es proposa la creació d’una plataforma de convergència d’associacions d’editors, que actuaria com a lobby a Europa. En la plataforma serien presents associacions d’editors de publicacions periòdiques d’informació general, en paper i de pagament (i les seves versions digitals), de qualsevol regió europea.

A més, de cara a Europa, Premsa Comarcal treballa també per establir un pla d’acció per a que les publicacions editades per entitats culturals de Premsa Comarcal, es puguin acollir al Tercer Sector.

El govern de Catalunya reconeix el suport de Premsa Comarcal, i de la resta d’entitats catalanes de la llista, fruit del procés d’internacionalització de la societat civil. Així mateix, anima a desenvolupar i millorar els projectes internacionals i la seva posada en pràctica.

La llista d’entitats catalanes reconegudes pot consultar-se a www.gencat.cat/afersexteriors

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte