Notícia

La declaració d’Hamburg

Foto
El document sol·licita una major protecció de la propietat intel·lectual a Internet amb la finalitat d'obtenir majors ingressos.
El Consell d'Editors Europeus (European Publishers Council, EPC), va presentar a la Comissió Europea la Declaració d’Hamburg per a la Protecció per a la Protecció dels Drets de Propietat Intel.lectual. El document, signat per 169 editors europeus, sol·licita una major protecció de la propietat intel·lectual a Internet amb la finalitat d'obtenir majors ingressos. El text es gestà a Hamburg l’any passat, quan 148 editors alemanys assenyalaren, entre altres, "la urgència d'adoptar mesures per protegir la propietat intel·lectual a Internet" i que "l'accés universal als sites no vol dir accés gratuït". Els editors organitzats en l'EPC i l'Associació Mundial de Periòdics i Editors de Notícies (WAN-IFRA) adoptaren la "Declaració d'Hamburg" en un congrés celebrat a Berlín. Aquesta setmana s’ha adherit a la declaració l’Associació Espanyola d’Editors de Diaris (AEDE) i Premsa Comarcal, a proposta del seu president, ho debatrà en la propera reunió de la seva junta de govern.

Mathias Döpfne, conseller delegat del grup editorial alemany Axel Springer AG, considera que l'objectiu dels editors signants és aconseguir una part dels ingressos generats per la reutilització dels seus continguts, així com poder desenvolupar un mercat editorial centrat en el pagament per continguts.

Veure la declaració sencera a:
http://www.axelspringer.de/downloads/153453/Hamburg_Declaration.pdf

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte