Notícia

Premi de Recerca Universitària de Premsa Comarcal

Premsa Comarcal convoca la 5a edició d'aquest premi, patrocinat per ACN

Premsa Comarcal convoca el 5è Premi de Recerca Universitària, patrocinat per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i amb la col·laboració de la Xarxa Vives d'Universitats. La convocatòria està dirigida a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les Facultats de Ciències de Comunicació de l’àmbit dels Països Catalans que desitgin treballar en algun dels temes relacionats amb la premsa comarcal i local en l’àmbit de les terres de parla catalana, que ajudi a reflexionar sobre la realitat d’aquests mitjans.

 La recerca elegida obtindrà un finançament de 5.000 euros, quantitat ampliable en funció de l’abast de la recerca guanyadora, si així ho decidís el jurat. Per fer efectiu el finançament, la universitat premiada haurà de signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal (FCPC).

 Els autors de la recerca guanyadora hauran de fer la presentació pública del projecte en el decurs de la V Convenció de la Premsa Comarcal i Local i Local, que es durà  a terme el proper mes de maig de 2010 i, finalment, hauran de presentar públicament el treball guardonat el mes de maig del 2011.

 

El jurat estarà format per representants de Premsa Comarcal, la Xarxa Vives d’Universitats i l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Els projectes es poden lliurar  personalment o per correu postal fins el dia 30 d’abril del 2010 a la seu de la Fundació Premsa Comarcal: carrer Hospital, 110  - 112. 08001. Barcelona

 

El primer guanyador del Premi de Recerca va ser un equip de la Universitat de Vic, que va presentar el treball “Les transformacions generades per la introducció de les tecnologies digitals en les redaccions de la premsa comarcal catalana”. La Universitat Autònoma de Barcelona, amb l’estudi “Premsa Local i Comarcal.  Periodisme de proximitat a ràdios i tv locals” va emportar-se el segon Premi de Recerca. La Universitat Ramon Llull, amb la recerca “La convergència comunicativa a la premsa local i comarcal: noves perspectives per a la informació” va guanyar el tercer Premi de Recerca. La darrera investigació premiada ha estat "Els canvis en el model econòmic de la premsa comarcal i local a Catalunya", presentat per un equip investigador de la Universitat Pompeu Fabra format per Joan Corbella, Carles Pont i Xavier Cubeles.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte