Notícia

Google pagarà a mitjans francesos pel continguts dels cercadors

Després d'una negociació de tres anys i una multa milionària

Foto

Google va acceptar pagar als mitjans francesos pels continguts que distribueix als seus cercadors, després d’una negociació de tres anys i d’haver estat multada el juliol de 2021 amb 500 milions d’euros per incomplir la llei sobre els drets afins a França. En un comunicat, l’Autoritat de la Competència de França va explicar que l’acord assolit amb la multinacional nord-americana cobreix els propers cinc anys, renovables uns altres cinc.

"L’Autoritat considera que els compromisos proposats per Google són suficients per acabar amb les preocupacions de competència expressades i té un caràcter substancial, creïble i verificable", va indicar l’organisme en el seu dictamen.

Google estava subjecte a la directiva europea que va adoptar França el 2019, el primer país de la UE en fer-ho, en la que obliga a les plataformes d’internet a remunerar els mitjans que creguin els continguts en concepte de drets afins. Tanmateix, l’Aliança de la Premsa d’Interès General (APIG), entitat que agrupa els editors de diaris francesos, el Sindicat d’Editors de Revistes de França (SEPM) i l’agència de notícies AFP van alertar les autoritats que Google no estava complint.

El juliol 2021 la multinacional nord-americana va ser multada amb 500 milions per no haver negociat de bona fe amb els mitjans de comunicació una compensació pels continguts.Més informació

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte