Notícia

Tàrrega reivindica la premsa comarcal durant el 40è aniversari de l'ACPC

Un centenar de persones es congreguen a la Societat Ateneu de Tàrrega

Foto

Un centenar de persones persones han omplert aquest vespre el local de socis de la Societat Ateneu de Tàrrega per assistir a un dels actes itinerants que l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) organitza a tot el territori per celebrar el seu 40è aniversari i que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de Nova Tàrrega, setmanari que forma part del Grup Segre i que està associat a l'entitat des de gairebé els inicis.

Durant els parlaments, el president de l´ACPC, Francesc Fàbregas, que ha afirmat que "som els que expliquem allò que la gent vol saber i som fidels perquè els nostres periodistes són del territori". 

La presidenta de la Societat Ateneu, Elisabet Talavera, ha donat la benvinguda als assistents a “casa nostra” mentre la directora de Nova Tàrrega i periodista de Segre, Laia Pedrós, ha posat en relleu la importància i la funció dels mitjans de comunicació de proximitat i del periodisme local: “Som l'altaveu de la nostra gent i per això tenim una gran responsabilitat i hem de ser especialment rigorosos”.

Seguidament ha pres la paraula l'alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan, que ha animat a seguir llegint la premsa local i comarcal ja que "és la que fa que siguem qui som".

Tot seguit, Xavier Santesmasses, periodista de Segre des de fa més de 30 anys, ha impartit una xerrada titulada ‘Periodisme i territori’. Santesmasses ha afirmat que "els periodistes de territori som els millors especialistes d'allò que passa al nostre territori, som els que reivindiquem aparcar les polítiques de campanar per afavorir la identificació i l'arrelament dels veïns en un espai comú".

Així mateix, s'han lliurat reconeixements a cinc persones que han contribuït tant a Nova Tàrrega com al periodisme de la ciutat i de la comarca de l'Urgell. Aquests són: Josep Castellà, Francesc Gasull, Benjamí Tous, Jaume Solé i Ramon Boleda (aquest darrer a títol pòstum). Es tracta dels col·laboradors més veterans del setmanari que van començar-hi a escriure, dibuixar o fer fotografies entre els anys 60 i 80 del segle passat.

Finalment, l'Ensemble de Cellos de l'Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT) ha ofert una breu actuació musical.

Els assistents han estat obsequiats amb exemplars de Nova Tàrrega corresponents a l’edició del divendres dia 10 de juny i amb el llibre 'Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana a Catalunya', escrit per l'historiador Lluís Costa amb motiu del 40è aniversari de l'ACPC.

Entre els assistents hi havia una bona part dels col·laboradors de Nova Tàrrega així com la subdirectora de Segre, Anna Gómez; el responsable de Recursos Humans de Segre, Santi Sans; Raül Palacios i Anna Maria Farré, regidors del consistori targarí, i l'alcalde de Puigverd d'Agramunt, Joan Eroles.

Font: Nova Tàrrega

Consulteu l'àlbum de fotos sencer en aquest enllaç

 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2022

Avís legal

Contacte