Notícia

L'ACPC celebra el seu 40è aniversari a Cambrils

Organitzat per Revista Cambrils a la Comfraria de Pescadors

Foto
Francesc Fàbregas, en un moment de la seva intervenció a l'acte de dissabte

Una vuitantena de persones, com a representants de la societat civil cambrilenca i del món periodístic de la demarcació, es van aplegar, dissabte al matí, a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors en l'acte commemoratiu del 40è aniversari de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), entitat de la qual la Revista Cambrils n'és membre fundador. L'acte, organitzat per Revista Cambrils i l'ACPC, va comptar amb la participació dels reconeguts periodistes Xavier Graset i Joan Maria Claveguera, tots dos nascuts al territori - Graset a Vila-seca i Claveguera a Riudoms- i que tenen el seu àmbit laboral a Barcelona. Xavier Graset presenta des de fa unes quantes temporades el programa Més 324 a TV3 i Joan Maria Claveguera n'és un dels col·laboradors del programa a part d'impartir docència a la Facultat de Periodisme de la Universitat Ramon Llull. L'acte va ser conduït per Josep Capella, corresponsal de TV3 a Madrid i president de l'Associació Cultural Revista Cambrils. Prèviament, l'alcalde, Oliver Klein, va encoratjar la tasca que porta a terme la Revista Cambrils i va recordar que l'any vinent la nostra publicació celebra els 70 anys d'existència. A continuació va ser el president de l'ACPC, el vallenc Francesc Fàbregas, qui va explicar la força i l'impacte comunicatiu de les publicacions locals i comarcals que formen part de l'entitat i va repassar els actes que s'han portat a terme dins aquesta celebració del 40è aniversari i va anunciar els que encara s'han de fer.

Aquest acte havia tingut una primera part, de caràcter restringit a les publicacions associades a l'entitat i de l'àmbit territorial del Baix Camp, que es va fer a la sala d'actes de la Confraria de Pescadors. 

Xavier Graset i Joan Maria Claveguera, dos convidats de luxe

Xavier Graset va explicar que ell havia format part dels inicis de l'ACPC com a col·laborador de la revista vil·lasecana El Pont de Fusta que ja va tancar portes fa uns quants anys. Graset va dir que havia fet de "comptador" dins l'entitat. A part d'això va destacar l'esforç i dedicació que requereix la premsa local, "aquella premsa que parla dels seus veïns i autoritats més properes i que te les pots trobar pel carrer. Treballar a la capital és diferent , en aquest sentit". Joan Maria Clavaguera va incidir en el fet de l'impacte de la premsa local i les pressions que pot comportar aquesta feina que té una gran càrrega de voluntarietat i dedicació. Arran d'aquests plantejaments que van fer els dos periodistes, es va obrir un debat entre els ponents referent a les pressions que reben els periodistes per part dels partits polítics així com des de les grans empreses, en moltes ocasions. Clavaguera, a més, va incidir en el panorama digital actual que fa que el mon de la comunicació hagi canviat completament i que fins i tots els alumnes de les facultats de periodisme ja no siguin consumidors de la premsa en paper. Clavaguera també va explicar que ell sempre recomana als seus alumnes que demanin fer pràctiques en els mitjans locals i comarcals que tinguin més a prop. En aquest sentit, Graset també de la implicació i va reflexionar al voltant de la feina periodística, "és la mateixa feina la que es fa als pobles que a la capital tot i que en els mitjans públics, sobretot, hi ha més personal. A nivell local una persona ha de fer de tot mentre que a Barcelona l'equip de gent que treballa en els grans mitjans és més ampli".

La part final de l'acte va tenir color musical i gastronòmic. La música la va posar el grup cambrilenc Xerrich. Tres dels seus components, els germans Martí i Pau Senserrich i Gerard Cucó, van interpretar les cançons del seu treball Cants i Laments, que va sortir a la llum ara fa un parell de mesos.

Font: Revista Cambrils

Fotos: Lluís Rovira i Barenys

Xavier Graset, Joan Maria Claveguera i Josep Capella, a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors.

Com a cloenda, es va fer una degustació de fideus rossos amb sèpia i musclos

Actuació del grup Xerrich

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte