Notícia

Celebrem els 40 anys de La Palanca a Artesa de Segre

Amb la presència del president de l'ACPC

Foto

El dissabte 14 de maig, l’Associació Cultural La Palanca d’Artesa de Segre va organitzar una trobada amb persones que han col·laborat amb la revista La Palanca durant els seus 40 anys d’història, que celebren enguany.

A mig matí, Francesc Fàbregas Bonet, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), va visitar l’exposició que l’associació presenta a la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot fins al 10 de juny, inaugurada el passat 18 de març.

Posteriorment, es van anar trobant gairebé unes 40 persones a la zona d’esbarjo de La Palanca, vora el riu Segre, on la majoria es van quedar a dinar. Precisament, aquest indret és l’origen del nom de la revista.

Bartomeu Jové Serra, president de l’associació, va donar la benvinguda a l’acte. Tot seguit van prendre la paraula tots els assistents que lliurement van voler, amb intervencions molt emotives. Posteriorment, dos redactors van recordar un total de 23 persones ja traspassades que havien col·laborat amb la revista.

Fàbregas va encetar els parlament oficials i va destacar l’increment de lectors de la premsa comarcal en el seu conjunt. El director territorial de Cultura, Albert Turull Rubinat, va posar en valor el treball de les publicacions comarcals i de les associacions en general. Finalment, l’alcaldessa d’Artesa de Segre, Maria Cusola Vidal, recordava que la revista va néixer en una època de forts canvis socials i subratllava el mèrit de celebrar el 40è aniversari.

Després dels parlaments va tenir lloc el dinar, que va acabar amb un pastís encomanat expressament per a l’ocasió i amb el lliurament d’una placa en homenatge al president Jové, únic dels fundadors de la revista que continua en actiu després d’aquestes quatre dècades.

Tots els assistents van ser obsequiats amb el llibre Premsa comarcal. La memòria de la vida quotidiana de Catalunya, editat per l’ACPC.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte