Notícia

Inscripció al curs de l'ACPC "Introducció al periodisme de solucions"

Data límit d’inscripció: el 23 de maig de 2022

Foto

Des de l'ACPC convidem als nostres associats a inscriure's al següent curs que organitzem a través de la plataforma Zoom el pròxim dia 27 de maig. Aquestes són les dades:

Curs: Introducció al periodisme de solucions
Data: Divendres 27 de maig, de 10h a 14h
Format: on line en sessió en directe per Zoom
Nombre de participants: Mínim 12 i màxim 20 alumnes

Objectius:
El periodisme constructiu i de solucions aposten per explicar les respostes als problemes socials de forma rigorosa i basant-se en evidències. Les dues escoles que els promouen (respectivament del nord d’Europa i dels Estats Units) neixen amb l’objectiu d'oferir alternatives a unes cobertures periodístiques majoritàries que en explicar només el que no funciona acaben donant una visió no només incompleta, sinó també distorsionada de la realitat, per la qual cosa sembla molt difícil resoldre els problemes. Nombrosos estudis apunten que el periodisme de solucions té efectes clars i positius sobre la participació de l'audiència (que sovint mostra desafecció pels mitjans justament per la impotència que poden generar). Exemples de mitjans internacionals que han apostat pel Periodisme constructiu i de solucions són el New York Times, la televisió alemanya Deutsche Welle o la BBC.

Programa:

  • Explicació, amb exemples pràctics, de què és (i què no és) el periodisme de solucions
  • Conveniència i utilitat d’incloure'l a la pràctica periodística (responsabilitat, participació i confiança de l’audiència, ingressos…)
  • Tècniques i eines per poder-lo aplicar
  • Exercicis en grup (per identificar els elements clau del periodisme de solucions i per trobar històries de solucions).


Metodologia:
La sessió explorarà els entrellats del periodisme de solucions, els passos clau per explicar una història de solucions i donarà eines pràctiques, consells i recursos per als i les periodistes interessades a investigar com les persones estan responent als problemes socials (què evitar i què buscar a les cobertures, on buscar històries de solucions i com abordar-les). També explorarà recursos addicionals, inclosa una base de dades de més de 12 mil històries sobre què està funcionant a tot el món. La darrera part de la sessió preveu exercicis grupals per posar en pràctica els coneixements adquirits.

Professora:
Elena Ledda. Periodista freelance especialitzada en periodisme social. Aposta per un periodisme de construcció i de solucions, narratiu i amb perspectiva feminista. És formadora en periodisme de solucions acreditada pel Solutions Journalism Network.

Data límit d’inscripció: 23 de maig de 2022

Com fer la inscripció: Per formalitzar la inscripció heu d’emplenar el següent formulari: https://forms.gle/2fT74ZKWh2HwbsmJ9

El curs és gratuït per a una persona per mitjà. Si hi ha places lliures es cobriran amb possibles peticions d’associats que ja tinguin una persona inscrita.
 

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2022

Avís legal

Contacte