Notícia

L'ACPC i El 3 de Vuit celebren plegats 40 anys a Vilafranca del Penedès

Dues-centes persones s'apleguen al Fòrum Berger Balaguer

Foto

Dues-centes persones i les principals autoritats de l'Alt i Baix Penedès es van aplegar ahir a la tarda al Fòrum Berger Balaguer, de la Fundació Pinnae, a Vilafranca del Penedès per celebrar els 40 anys de l'ACPC i del setmanari El 3 de Vuit. Aquest era un dels actes itinerants de Premsa Comarcal per commemorar l'efemèride que es va fer coincidir amb l'aniversari de la publicació, la qual era l'organitzadora de l'activitat.

L’acte  va comptar  amb la presència del secretari general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Oriol Duran; l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull; els presidents comarcals Xavier Lluch i Joan Sans; i el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, entre altres autoritats.

La jornada, que era per sobre de tot, un acte de reconeixement a treballadors i col·laboradors que han fet possible arribar a l’emblemàtica data del 40è aniversari, va comptar amb un agraïment especial a qui va estar al capdavant de la publicació durant trenta-sis anys, Ricard Rafecas, i l’actual director des de l’estiu del 2020, Ricard Vinyals.

A banda dels parlaments institucionals, l’acte, que va estar presentat pel periodista vilafranquí Marc Compte, va incloure una conferència de Ramon Besa, redactor en cap d'esports del diari El País, qui va parlar dels seus inicis a la premsa comarcal a Osona; i la interpretació de diverses peces musicals a càrrec de les dues germanes que formen el duet penedesenc The Scarteen Sisters.

A la sortida, El 3 de Vuit i l’ACPC van obsequiar els assistents amb un exemplar de l’extra d'El 3 de Vuit amb motiu dels 40 anys i Sant Jordi; una litografia exclusiva de la celebració, obra de l’artista August Rosell;  el llibre Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana de Catalunya editat per l’ACPC amb motiu dels quaranta anys; i una rosa a totes les dones per celebrar la Diada de Sant Jordi.

El 3 de Vuit

El setmanari penedesenc El 3 de Vuit va fer la primera edició a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’any 1982. Essent una de les capçaleres històriques de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC). En l’exemplar en paper de 104 pàgines que es va publicar ahir divendres, El 3 de Vuit publica més d’una vintena de planes amb diferents notícies i reportatges dels 40 anys de la capçalera penedesenca i destaca, per exemple, que ja esdevé el mitjà de comunicació més longeu amb trajectòria ininterrompuda de la història a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, ja que el quinzenal ‘El Labriego’, editat a Vilafranca entre els segles XIX i XX, va tancar després de 39 anys de trajectòria.

Fotos: Maria Rosa Ferré

Foto de grup autoritats i protagonistes

Ramon Besa


Francesc Fàbregas


The Scarteen Sisters

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte