Notícia

Europa demana opinió per a la futura llei de llibertat de mitjans de comunicació

Es preveu presentar el segon semestre del 2022

Foto

La Comissió Europea (CE) ha llançat una consulta pública oberta sobre la propera Llei europea de llibertat dels mitjans de comunicació, que aspira a salvaguardar la integritat, el pluralisme i la independència dels mitjans a la Unió Europea i que a efectes econòmics, podria portar més oportunitats de creixement a un sector format majoritàriament per petites i mitjanes empreses.

La Comissió persegueix demanar opinions sobre les qüestions que afecten el funcionament del mercat interior dels mitjans de comunicació, com les possibles interferències per part d'organismes públics i privats en aquests i les tendències econòmiques del sector.

En concret, inclourà tres àmbits: la transparència i la independència, les condicions per al bon funcionament del medi i l'assignació equitativa de recursos estatals –entre ells, la distribució equitativa de la publicitat estatal–. També s'esperen comentaris sobre les opcions de governança subjacents de la llei, que podrien aprofitar la feina del Grup d'Entitats Reguladores Europees per als Serveis de Comunicació Audiovisual (ERGA).

Podeu consultar la notícia sencera a IPMarkt.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte