Notícia

Èxit de l’acte del 40è aniversari de la Premsa Comarcal a Valls

S'ha atorgat nou reconeixements a diversos col·laboradors

Foto

Ahir 150 persones es va reunir al Teatre Principal de Valls per celebrar els 40 anys de l'ACPC en un dels actes itinerants que s'estan duent a terme des de l'entitat en motiu de l'efemèride. L'acte, que estava organitzat pel setmanari El Vallenc, va comptar amb la presència del teixit polític, social i cultural de la contrada com l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré; el president del Consell Comarcal, Mateu Montserrat; la diputada al Parlament Rosa Maria Ibarra; i diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i director del setmanari El Vallenc, en el seu parlament va explicar que  “tot i la pandèmia, la Premsa Local i Comarcal, el 2021 ha seguit creixent i s’ha convertit en el primer diari de Catalunya“. Fàbregas, va aprofitar per agrair la tasca de tots els col·laboradors que té la Premsa Comarcal arreu del país, així com els anunciants, lectors, subscriptors i quiosquers. També va demanar que es continuï creient i donant suport a la Premsa Local i Comarcal i sentir aquest “orgull de pertinença a l’associació”.

L’acte, presentat per Jordi Murtró, va comptar amb una xerrada del periodista Antoni Bassas, qui va fer un repàs per la història comunicativa del nostre país incidint en els quatre últims anys després de l’1 d’octubre del 2017; i una actuació musical de la cantautora local Maria Jacobs, qui va presentar temes del seu nou àlbum.

Ahir també el Setmanari el  El Vallenc va  atorgar nou reconeixements a varis dels seus històrics col·laboradors com Josep Maria Carreras, autor de les contraportades durant molts anys; Dalmy Gascón, un dels primers directors d’El Vallenc; Rafel Miquel Morgades, un dels millors corresponsals que porta totes les notícies de la seva població, Masllorenç; Josep Maria Calbet Cassanyes, autor del racó de les expressions i  jeroglífics; Joan Maria Jové Plana, que des de fa anys porta tota l’actualitat castellera; Montse Milian, qui fa més de tres-centes setmanes que aporta un toc d’optimisme; Rubèn Plaomar Clua, qui endinsa als lectors en  llegendes i misteris amb  l’Akelarre; Pere Cano, per la seva anàlisi i opinió sobre cultura; i Marcel Banús i Banús, filòleg que ha demostrat sempre una gran estima cap al setmanari.

L'acte el va cloure l'alcaldessa de Valls Dolors Farré, alcaldessa de la ciutat, que afirmava de la “importància de la Premsa Local i Comarcal”.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ReWf2PpQQ34" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Font: El Vallenc

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte