Notícia

La Nit de la Premsa en Català premia diversos mitjans de l'ACPC

El lliurament de guardons es va celebrar ahir dimarts a Barcelona

Foto

La 21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català va reunir ahir dimarts al vespre a l'antiga Fàbrica Estrella Damm una bona representació del sector editorial català. De la collita de premis destaca la presència de mitjans associats a L'ACPC tal com es va anunciar la setmana passada.

Així, han rebut els seus guardons al millor reportatge de premsa 'Qui és qui en l’allau de macroprojectes de Renovables', de Miquel Andreu per al Som Garrigues. El premi a la millor publicació de premsa no diària ha estat per a l'Eco de Sitges. Quant a la millor portada de premsa ha estat pel Diari de Terrassa, i el Diari de Girona ha estat premiat en la categoria de premsa diària per la seva cobertura territorial més enllà de la capital i els seus continguts que sovint han marcat l’agenda política. A més la revista El Ter ha rebut una menció pel seu 25è aniversari.

Altres guardonats han estat la Revista Musical Catalana i al digital El Temps de les Arts pel millor disseny editorial, els reportatges de Cavall Fort, adolescents.cat i El Periódico. Fosbury.cat ha rebut el premi al millor digital i Camacuc a millor revista. Pel que fa als premis especials del jurat, el de Societat ha estat pel Grup Bonpreu, el de Comunicació pel periodista català a l'estranger Gustau Alegret, i el de Cultura, per a la lingüista M. Carme Junyent.

A banda dels premis, la Nit ha arribat marcada per la preocupació generalitzada pel retrocés de l’ús social del català, tal com apunten diversos estudis recents. Per això, aquesta celebració ha de servir per reivindicar el paper de les revistes i la premsa que proporcionen un mapa comunicatiu en català ric, plural i divers i, així, contribueixen a fer possible una oferta mediàtica de qualitat en llengua catalana. Algunes intervencions, com la de la presidenta del Parlament Laura Borràs o el del  president de l’APPEC Germà Capdevila han anat en aquesta direcció.

Font: Racó Català.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte