Notícia

Demanen usar la denominació Terres de l'Ebre en les noticies del territori

La reclamació es fa des del Col·legi de Peirodistes

Foto

Des del Col·legi de Periodistes i en motiu del 20è aniversari de la Demarcació de Terres de l'Ebre, demanen fer servir la denominació Terres de l'Ebre en les informacions que parlen d'aquest territori. 

Tal com expliquen, "les Terres de l’Ebre són avui una realitat indiscutible, no només l’àmbit administratiu i polític, sinó sobretot des del punt de vista de social, econòmic i cultural. També en l'àmbit periodístic, són majoria els mitjans i els periodistes que, malgrat la configuració provincial del nostre país, distingeixen clarament el nostre territori a l’hora de referir-s’hi. Tanmateix, alguns dels darrers esdeveniments que han tornat a situar les Terres de l’Ebre a les principals portades dels mitjans de comunicació, han posat en evidència que encara hi ha feina a fer i que a alguns mitjans i periodistes els manca informació per referir-se de manera adequada al territori format per les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. Anomenar les Terres de l’Ebre com el sud de Tarragona o incloure-les com a Costa Daurada sense cap més precisió, contribueix a desdibuixar una realitat de fa dècades que hauria d’estar del tot normalitzada".

Per aquest motiu, des de la Demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC demanen al conjunt de mitjans de comunicació i professionals del periodisme que es refereixin a les Terres de l’Ebre pel seu nom en les seves cròniques i defugin d’altres denominacions més pròpies del passat.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte