Notícia

S'incorpora finalment a l'IAE un epígraf específic per a periodistes

Fins ara estaven inclosos en altres epígrafs com Relacions Públiques

Foto

La Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) rep amb gran satisfacció la incorporació a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) d'un epígraf específic per a periodistes i altres professionals de la informació i comunicació, en resposta a la petició de les associacions professionals, segons apareix reflectit en el projecte de pressupostos generals de l'Estat per a 2022.

Fins ara, els periodistes estaven inclosos com a activitat professional en el grup genèric de "PINTORS, ESCULTORS, CERAMISTES, ARTESANS, GRABADORS I ARTISTES SIMILARS", i als altres com activitat empresarial en el grup "SERVEIS DE PUBLICITAT, RELACIONS PÚBLIQUES I SIMILARS".

"Amb aquest epígraf específic per a la nostra professió es posa fi a una anomalia que impedia el desenvolupament normal de la professió de periodista ja que la categoria econòmica en què s'havien de inscriure simplement no existia, tot i que el periodisme és exercit per desenes de milers de persones, gairebé un terç d'elles com a autònoms ", ha declarat el president de FAPE, Nemesio Rodríguez.

El president de FAPE, en nom de les 50 associacions federades i 16 vinculades, havia enviat una carta el passat 14 de juliol a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero Cuadrado, en què reclamava novament la creació d'aquest epígraf específic per a periodistes a l'IAE, petició que ja li havia fet al desembre de 2020.

Font: Infoperiodistas.info

"Agraïm molt a la ministra que hagi fet les gestions oportunes perquè els periodistes comptem amb aquest nou epígraf específic en l'IAE. És una magnífica notícia per a la nostra professió i confirma el seu reconegut paper de servei essencial per a la ciutadania ", ha afirmat Rodríguez.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte