Notícia

Demanen evitar que els menors vegin 'El juego del calamar'

El Consell prepara uns tutorials sobre com fer efectius els sistemes de control dels pares

Foto
El juego del calamar / Netflix

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha instat aquest dijous, davant de la polèmica per l’emissió de la sèrie 'El juego del calamar' de Netflix, a evitar l’exposició dels menors d’edat a "continguts inadequats", i ha subratllat els pares que totes les plataformes ofereixen diversos sistemes tècnics per aconseguir aquest objectiu.

En un comunicat, ha recordat que 'El juego del calamar' mostra una senyalització, decidida per Netflix, de sèrie no recomanada per a menors de 16 anys, i que aquesta senyalització és similar als països europeus de l’entorn. El president del CAC ha considerat que els menors de 16 anys "no haurien de veure la sèrie atenent que conté continguts perjudicials", i ha animat les famílies a seguir la senyalització i a utilitzar els sistemes de control dels pares que ofereix la plataforma.

El president del CAC ha recordat que, tal com estableix la Directiva de serveis de comunicació audiovisual, les plataformes de vídeos a petició han d’oferir sistemes de control parental. “El problema és que es tracta de sistemes de control parental que cal establir en el sí de cada família i, lamentablement, en molts casos pot passar que hi hagi un desconeixement per part del pares i mares, que haurien de ser els encarregats d’implementar-los”, ha assenyalat.

En el cas de Netflix, la plataforma ofereix, per una banda, un sistema de senyalització, que segueix els mateixos criteris del Codi d’Autoregulació de Continguts Televisius i Infància, i que afegeix una sèrie d’etiquetes, com ara violència, sexe, etc.

Per altra banda, la plataforma ofereix la possibilitat d’establir un perfil infantil, en què la restricció per edat està preestablerta, o fins a quatre perfils diferents, en els quals es pot establir una restricció per edat i fins i tot de restricció per a programes concrets. El sistema de perfils diferenciats, per tal de funcionar com a control parental efectiu, exigeix la introducció de claus personals per accedir-hi.

Loppacher ha recordat a les famílies que disposen d’aquest seguit de sistemes de control parental i ha anunciat que el CAC està treballant en l’elaboració d’uns tutorials per divulgar com fer-ne un ús efectiu. Els tutorials faran referència als sistemes de control tant de les plataformes de vídeo a petició, com Netflix o HBO, com de les plataformes d’intercanvi de vídeos, com YouTube o TikTok.

Per altra banda, ha demanat que s’aprovi, de manera urgent, tant l’Avantprojecte de llei que trasposa la Directiva esmentada, com la modificació de la Llei de l’audiovisual de Catalunya, amb l’objectiu, en ambdós casos, d’evitar que els menors d’edat estiguin exposats a continguts inadequats.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte