Notícia

El periodista Ramon Besa rebrà el 1er Premi d'Honor de l'ACPC

El 19 de setembre al Gran Teatre del Liceu

Foto

El reconegut periodista Ramon Besa rebrà el diumenge 19 de setembre el primer Premi d'Honor de la Premsa Comarcal. Un guardó que s'institueix aquest any per reconèixer la tasca dels professionals més destacats vinculats a la premsa comarcal dels quals Besa n'és un dels millors referents al país. El premi es lliurarà al Gran Teatre del Liceu durant la festa que servirà per donar el tret de sortida als actes de celebració del 40è aniversari de l'ACPC.

Ramon Besa i Camprubí, nascut el 1958 a Perafita (Osona), va ser un dels fundadors d'El 9 Nou i actualment, és redactor en cap d'esports del diari El País. A més, col·labora amb Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, i treballa com a professor de periodisme a la Universitat Ramon Llull i col·labora amb la Universitat de Vic. Abans, va estar també a l'Avui, del qual en va ser redactor en cap d'esports fins al 1986. Doctor honoris causa per la Universitat de Vic, Premi Vázquez Montalbán de periodisme 2009, Premi Ciutat de Barcelona 2000, Premi Quim Regàs 2008 i  Premi Nacional de Comunicació 2019.

La festa del 19 de setembre servirà per agrair a totes les persones que des de fa un segle a Catalunya estan fent premsa local i comarcal. L'actor i presentador Quim Masferrer serà l'encarregat de conduir aquesta cerimònia que comptarà amb les actuacions dels cantants Roger Mas i Maria Jacobs.
A més, a partir de setembre, l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha programat tota una dotzena d'actes i activitats per celebrar el quarantè aniversari de l'entitat que es perllongaran durant un any, fins al setembre de 2022, i que es duran a terme al llarg i ample del territori català. Aquestes jornades combinaran la trobada professional de networking amb la de divulgació de la tasca que els mitjans d'aquella zona duen a terme en el seu territori, i inclouran ponències i espectacles. Les ciutats que es visitaran són Vic, Olot, Vilafranca del Penedès, Les Borges Blanques, Valls, Tortosa, Figueres, Esparreguera, Granollers, Igualada, Tàrrega i Cambrils.

Pel que fa a les activitats, algunes de les més destacades són el concurs de fotografia '40 anys fent país' pensat per reflectir el paper que la Premsa Comarcal com a testimoni gràfic de la història dels pobles i ciutats de Catalunya; o els guardons Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat destinats a estudiants d'ESO de tota Catalunya que premiaran reportatges basats en històries de l'entorn proper dels alumnes que defensin una convivència igualitària entre les persones de diferent índole.

A banda, l'ACPC editarà el llibre Premsa comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya, en el qual el doctor en Història i professor titular de la Universitat de Girona Lluís Costa repassa les vicissituds de l'entitat des de la seva creació emmarcades en la trepidant història del país en aquest mateix període de temps.


Totes les activitats es faran respectat la normativa del Procicat amb motiu de la pandèmia.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte