Notícia

Najat El Hachmi guanya el premi de periodisme María Luz Morales

L'accèssit ha sigut per a Sara Borrella

Foto

L’escriptora Najat El Hachmi ha sigut distingida amb el premi de periodisme María Luz Morales, que reconeix treballs publicats centrats en el feminisme i l’empoderament de les dones. El Hachmi ha estat reconeguda per la peça d'opinió "Confinadas de por vida", publicada a El País l’abril del 2020, un article en què reflexiona sobre el confinament a causa de la pandèmia i el compara amb el que viuen les dones arribades del Magrib, com la seva mare, que són obligades a quedar-se a casa com una forma de domesticació.

Pel que fa a l'accèssit, s’ha reconegut el reportatge multimèdia "#PerAquíNoPassem", de Sara Borrella, publicat a La Directa. La peça assenyala com els entorns digitals reprodueixen les desigualtats de gènere que es pateixen en el dia a dia i aporta dades de l’impacte de les violències masclistes a la xarxa.

El Premi María Luz Morales es va crear per recordar la figura de la primera dona al capdavant d'un diari d'àmbit estatal a Espanya (va dirigir La Vanguardia entre el juliol del 1936 i el febrer del 1937). El guardó està convocat per l’Observatori Cultural de Gènere i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb el suport de l’Ara.

Font: Ara.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte