Notícia

Periodistes i auditors, units en la formació per la transparència

Acorden sinergies de col·laboració que beneficiïn ambdós col·lectius

Foto
Foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i el president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), Antoni Gómez, es van reunir el passat dimarts per trobar sinergies de col·laboració que beneficiïn ambdós col·lectius.

Entre els aspectes acordats hi ha el de treballar plegats per millorar la formació dels periodistes sobre la informació financera i no financera, així com la transparència i l’accés a aquesta informació, per garantir els drets de la ciutadania i una millora en el control democràtic de les institucions i empreses.

Ambdues institucions signaran un conveni de col·laboració i treballaran de forma conjunta diversos cursos de formació, que seran oferts en modalitat online des de la plataforma de l’Escola d’Auditoria del CCJCC, i dins l’àmbit de l’associació Intercol·legial catalana. En la reunió van ser presents també la vicedegana Núria de José, el director general dels auditors catalans, Xavier Cardona i el Director Gerent del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Martí Calsapeu i Vidal.

Després de valorar molt positivament l’experiència realitzada fa tres anys, amb la realització d’un curs presencial sobre com entendre una auditoria, i l’edició d’un material divulgatiu que va oferir-se a tots els periodistes de l’àmbit econòmic, els col·legis han constatat els punts de coincidència d’ambdues professions en la cerca de la millora de l’accés a la informació i la transparència d’empreses i administracions públiques.

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte