Notícia

Els mitjans de l'ACPC entrevisten al Secretari d'Administracions Locals

Consulteu aquí el vídeo de la trobada celebrada el dimecres

Foto

El dimecres 12 de maig diversos representants de mitjans associats de l'ACPC van tenir l'oportunitat d'entrevistar a Miquel Àngel Escobar, secretari d'Administracions Locals i relacions amb l'Aran de la Generalitat de Catalunya, per demanar-li sobre qüestions concretes que afecten les seves comarques.

A la trobada van sorgir temes com les dues realitats que conviuen al territori, una, la que afecta l'àrea metropolitana de Barcelona, i l'altra, la de comarques, i la visió de greuge comparatiu que l'una sempre té respecte de l'altra. També es va parlar del nou increment de població a zones habitualment despoblades de la Catalunya interior arran de la pandèmia, de la polèmica generada pels futurs parcs eòlics que està previst que s'instal·lin arreu del territori a causa de la transició energètica en la que viu immersa tota Europa i d'algunes de les incongruències que ha generat el Puosc en alguns municipis veïns amb necessitats similars. Alguns dels titulars destacats de la xerrada són la més que segura "creació d'un nou Puosc de manteniment", la intenció de crear "un fons de 75ME per accedir de forma àgil a reparar danys causats per episodis, ja recurrents, de Canvi Climàtic", el pes que tindrà en l'elecció de projectes presentats a les administracions aquells destinats a "cobrir la connectivitat del municipi", o parlant d'un tema més general i d'actualitat com la possible formació de govern, que "els partits poden competir, però que les institucions han de col·laborar". Així mateix, sense entrar en detalls, va deixar entreveure que la relació actual amb la síndica de l'Aran no passa pel millor moment.

Els periodistes assistents van ser Helena Culleré de Segre, Jordi Puiggròs de La Veu de l'Anoia; Ricard Vinyals d'El 3 de Vuit, i Lluís Girona de Nació Digital

Podeu veure l'entrevista sencera al següent enllaç.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte