Notícia

L'ACPC entrevista Eduard Martín Program director del Mobile World Barcelona

Premsa Comarcal parla amb els protagonistes de les TIC catalanes

Foto

Premsa Comarcal, a través del seu portal Catalunya News, publica avui l'entrevista que Xavier Jiménez ha fet a Eduard Martín 5G Program Director del Mobile World Capital Barcelona. Aquesta és la quarta d'una sèrie d'entrevistes als principals protagonistes en el desevolupament de les TIC a Catalunya.

Barcelona i per extensió Catalunya és un Hub de referència en el món?

Sí, sense cap mena de dubte. Barcelona s’ha convertit en els darrers anys en un punt de confluència dels actors més rellevants del sector digital i tecnològic, i ha estat capaç de potenciar el seu atractiu per captar tant empreses com talent estranger. La ciutat sempre s’ha recolzat en la tecnologia per avançar des d’un punt de vista econòmic i social. Actualment, disposa d’unes sòlides infraestructures de telecomunicacions que conformen una bona base sobre la que seguir construint la Barcelona connectada del futur.

Continuem atraient talent malgrat la pandèmia?

Barcelona, per les seves particularitats, és un dels destins més atractius pels treballadors digitals. Segons dades de Barcelona Digital Talent, el 31% del total de professionals digitals que treballen a Barcelona provenen d’altres ciutats. El sector del talent digital té una alta mobilitat i està format majoritàriament per perfils joves que tenen capacitat tècnica per adaptar-se al treball en remot. Tot i que la crisi de la covid-19 ha tingut un efecte transversal, afectant de manera directa o indirecta tots els sectors econòmics, els professionals tecnològics s’han mantingut com els perfils més demandats pel mercat.

El confinament ha estat una palanca per a la digitalització, quines noves accions o estratègies s’han desenvolupat sobre aquest tema?

El confinament va servir per posar a prova les nostres infraestructures de telecomunicacions, que van aguantar sense problemes períodes continuats de molta demanda. Catalunya ha treballat molt bé en la construcció del que podríem anomenar ‘autopistes de la informació’. Ara, la connectivitat és obligatòria per consolidar el nou paradigma digital. Des de 5G Barcelona portem mesos treballant en diferents iniciatives i projectes que pretenen tenir un impacte directe en els ecosistemes socials, locals i productius. Les Àrees 5G o les diferents col·laboracions amb entitats públiques o privades busquen millorar els serveis existents a través de la tecnologia perquè en última instància siguin les persones les que es vegin beneficiades.

El 5G al costat de la Intel·ligència artificial provocaran molts canvis?

El 5G és una tecnologia que neix amb la vocació de sobrepassar l’àmbit de la connectivitat personal i incidir en tots els sector. La part positiva és que el 5G no arriba sol, sinó que coincideix amb la maduresa d’altres tecnologies com, per exemple, la Intel·ligència Artificial. La combinació de tecnologies serà el que desencadeni de veritat una nova etapa marcada per innovacions que tinguin un impacte real en la nostra vida.

Com potencien la innovació des de Mobile World Capital Barcelona?

Mobile World Capital Barcelona està formada per diferents programes que comparteixen l’objectiu d’impulsar la transformació digital de la societat per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell global. Des de diferents perspectives i a través de moltes línies d’actuació, impulsem iniciatives basades en la tecnologia i que poden convertir-se en promotores del canvi. En tots aquests projectes, la innovació per buscar y explotar noves solucions, juga un paper fonamental.

Quina visió té del futur de les telecomunicacions a Catalunya?

Com he dit abans, Catalunya està en una posició privilegiada en matèria de infraestructures de telecomunicacions, un fet que li permet afrontar amb més garanties la recuperació econòmica de la Covid-19. Tot i això, cal seguir treballant perquè la capil·larització de la xarxa sigui efectiva i que la connectivitat excel·lent de les capitals de comarca es traslladi fins a cadascuna de les poblacions i polígons amb els mateixos estàndards de qualitat. En aquest horitzó apareixen un conjunt de noves tecnologies com la xarxa 5G, el Wifi 6 o les xarxes satel·litals, que seran elements clau que explicaran el correcte desenvolupament dels pròxims 20 anys.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte