Notícia

Alerten d’un discurs contrari a la vacunació a internet

Segons un informe elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC)

Foto

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) alerta sobre la presència a les principals plataformes de vídeo i a les xarxes socials d’un discurs contrari a la vacunació contra la Covid-19. En un informe, el CAC ha identificat i ha reportat a les plataformes Facebook, Twitter,  Instagram, TikTok i YouTube 40 vídeos que qüestionen la seguretat i l’eficàcia de les vacunes o la necessitat de vacunació.

La gran majoria, el 70%, contenen crides explícites a no vacunar-se contra la Covid-19. Són missatges com ara “Por favor, no se pongan la vacuna” o “¡No permita que le inoculen eso!” i la difusió d’etiquetes o hashtags com “#NoTeVacunes”.

El missatge que més es reitera en aquests vídeos és negar la seguretat de la vacuna. El discurs parteix de dos fets: la rapidesa de desenvolupament de la vacuna des de l’aparició de la pandèmia i l’aplicació de tècniques innovadores (com l’ARN missatger), que és qualificada de perillosa i amb risc de produir alteracions genètiques.

Fins i tot, s’observa com en gairebé la meitat dels vídeos, el 40%, s’hi afirma que les vacunes provocarien esterilitat i afectació neuronal en les persones inoculades. Un d’aquests vídeos, per exemple, diu: “El precio de inocularse esta vacuna es que el 97% de los varones inoculados van a quedar estériles, pero además, si son niños pequeños nunca van a desarrollar características sexuales secundarias. Serán algo así como andróginos, sin deseo sexual [...]. El 45% de las niñas quedarán estériles. El daño neuronal, por otro lado, afectará a parte de tu corteza frontal.”

L’informe del CAC ha estat validat científicament pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. El CAC ha informat a les respectives empreses proveïdores del servei sobre la presència de continguts contraris a les vacunes de la Covid-19.

Més informació

Font: CAC

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte