Notícia

La FAPE demana als periodistes contribuir a “un clima de tolerància"

També demana la derogació de certs articles de la "llei mordassa"

Foto

El president de la FAPE, Nemesio Rodríguez, creu que seria “desitjable” que els periodistes, en lloc d'apuntar-se a la brega i a les trinxeres polítiques”, contribueixin a crear “un clima de tolerància i de convivència pacífica” a Espanya aquest 2021. Així ho indica el president de la Federació en declaracions a Europa Press, amb motiu de l'inici de l'exercici i per a fer balanç de l'any 2020.

D'aquesta manera, Rodríguez insisteix a demanar la derogació dels articles de la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda pels seus detractors com a “llei mordassa”, que limiten la llibertat d'expressió. “Sembla que hi ha consens per a dur a terme aquesta derogació, però passa el temps i la llei continua vigent, malgrat que fins i tot el Tribunal Constitucional no va avalar al novembre l'article que fixa sancions per l'ús ‘no autoritzat’ d'imatges dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en considerar-lo una censura prèvia”, argumenta.

Així mateix, Rodríguez desitja igualment que en 2021 “s'acabin d'una vegada per sempre” els vetos als periodistes i mitjans, els assenyalaments de polítics a periodistes i l'assetjament en xarxa, “activitats d'intimidació totes elles impròpies d'un sistema democràtic com el nostre”.

La FAPE també vol que enguany s'acabi la provisionalitat en la gestió d'RTVE i que “els ERTES no es converteixin en ERES que afebleixin més les redaccions i augmentin la ja alta precarietat salarial i laboral que suporta la professió”.

Podeu llegir l'article sencer al web de la FAPE.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte