Notícia

El CAC demana als mitjans prevenir la violència masclista

Recomanen la utilització del seu manual d'autoregulació

Foto

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha demanat als mitjans i a les plataformes d’internet un tractament informatiu acurat que contribueixi a prevenir la violència masclista. “Tant els mitjans anomenats tradicionals, la ràdio i la televisió, com els nous mitjans que es difonen per internet, tenen un paper molt destacat en la lluita contra la violència masclista. Cal que els mitjans apliquin un tractament proactiu de denúncia d’aquesta xacra i impulsin la sensibilització. I tots, però especialment els que emeten per internet, cal que tinguin una actitud de més responsabilitat pel que fa a difondre continguts que banalitzen o, fins i tot, justifiquen la violència envers les dones”, ha dit.

“El CAC analitza de manera permanent la presència de continguts en relació amb la violència masclista en els mitjans i la conclusió que es desprèn és que en els mitjans tradicionals la situació ha millorat, sense ser òptima, pel que fa al tractament informatiu de la violència envers les dones, així com a la difusió de notícies de sensibilització. En el cas dels mitjans que es difonen per internet, encara queda molta feina per fer, amb l’agreujant que es tracta de mitjans que tenen un consum elevat entre els més joves i per tant suposen un gran impacte pel que fa al seu procés de maduració”, ha afegit.

Loppacher ha recordat que els mitjans disposen de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació.En aquest document d’autoregulació, el CAC recomana defugir el sensacionalisme i el dramatisme, escollir només aquelles imatges que aportin informació i no concentrar l’atenció en les persones agredides i en les del seu entorn. També proposa evitar qualsevol relació causa-efecte entre els fets i la procedència, la situació sociocultural i/o les circumstàncies personals de les persones implicades.

Font: CAC

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte