Notícia

Tres capçaleres de l'ACPC reben els Premis Nacionals de Comunicació 2020

SomGarrigues, l'Eco de Sitges i La Mira

Foto

SomGarrigues, l'Eco de Sitges i La Mira (totes tres publicacions associades a l'ACPC) s'han endut tres dels Premis Nacionals de Comunicació 2020.

L'Eco de Sitges ha estat guardonat en la categoria de Premsa. En el seu dictamen, el jurat destaca que es continua editant després de 134 anys “amb l’objectiu intacte de continuar fent periodisme”. Fundat l’any 1886, ha superat algunes de les èpoques més difícils que han travessat tant Sitges com el nostre país. Fins el 2013 va estar dirigit per la família Soler i, actualment, està editat per Premsa de Sitges SL. 

El jurat també ha premiat l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions en la categoria de Comunicació de Proximitat. Aquesta entitat sense ànim de lucre edita el periòdic quinzenal SomGarrigues, la revista mensual SomEsports i la publicació bimestral SomCanalla, a més de les capçaleres digitals Somgarrigues.cat i Somesports.net. Segons destaca el jurat, SomGarrigues, que compta ja amb 20 anys de trajectòria, té “una altíssima penetració i una àmplia base de subscriptors en una de les comarques menys poblades de Catalunya”.

Pel que fa a La Mira, el magazín ha estat premiat en la categoria de Mitjans d’Arrel Digital. El jurat valora l’esforç per explicar històries de no actualitat “amb un format i una qualitat excel·lents i amb una mirada diferent” i el destaca com a “exemple de periodisme que aborda les informacions amb gran profunditat i oferint un valuós context al lector”. La Mira dona cabuda a històries humanes i reivindica, a més, el gran periodisme català anterior a la Guerra Civil.

Altres premiats han estat Adsmurai, amb el Premi Nacional de Publicitat; Rosa Badia i l’equip del programa Tot és comèdia, de SER Catalunya, en la categoria de Radiodifusió; Laia Servera i l’equip d’InfoK, de Televisió de Catalunya, en la de Televisió; i han atorgat una menció honorífica a la periodista Rosa Maria Calaf i al publicista Robert Rodergas.

El lliurament dels guardons tindrà lloc el 10 de desembre en un acte presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, al Palau de Pedralbes.

Composició del jurat

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de l’edició de 2020 està presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i format pel secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, en qualitat de vicepresident; pel director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, com a secretari, i pels vocals Miquel Gamisans i Martín, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; José Ángel Abancéns Casorrán, president de l’Associació Empresarial de Publicitat; Francesc Fàbregas i Bonet, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC); Roger Loppacher i Crehuet, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; Miquel Miralles i Fenoll, president de l’Associació Catalana de Ràdio; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Rosa Romà i Monfà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, i Marçal Sintes i Olivella, director de l'Institut de Recerca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – URL

Més informació aquí.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte