Notícia

El Salí guardonada als Premis Lacetània de les Arts i la Cultura

Rep el premi de Comunicació Regió 7 pel cobriment de l'impacte de la Covid-19

Foto

La publicació associada a l'ACPC El Salí ha estat reconeguda amb el Premi Regio7 de Comunicació de la 38a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2020 "pel seu cobriment de l’impacte de la covid-19 al poble i al territori del Mig Cardener". El premi reconeix iniciatives informatives en qualsevol mitjà de comunicació social, sobre temes de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Està convocat pel diari Regió7 i dotat amb 300 euros (impostos inclosos) i una subscripció electrònica a Regió7, valorada en 400 euros. 

Lliurament. Els jurats de la 38a edició dels Premis Lacetània, a la qual s’han presentat una cinquantena de treballs, van fer públics els veredictes dels diferents guardons el passat dilluns, i informen que es lliuraran en una gala al teatre Conservatori de Manresa, en una data que es podrà donar a conèixer quan les condicions sanitàries ho facin possible.

La revista El Salí, fundada el 1992, renovada el 2018 i impulsada per una associació cultural i un equip periodístic que treballa de manera desinteressada, no només ha aconseguit publicar les edicions de març, abril i maig fent un esforç addicional per vèncer les dificultats imposades per la pandèmia, sinó que ha ofert als lectors un treball periodístic destacable per la seva extensió i qualitat. En els tres números, l’equip de la revista ha desplegat un cobriment detallat i exhaustiu dins del qual ha destacat una amplíssima galeria de personatges locals que han donat una visió directa del que ha estat la pandèmia al poble durant aquest període. També ha donat veu a suriencs que viuen o treballen fora del municipi, els quals han aportat un interessant contrapunt amb arrels locals. Aquest esforç notabilíssim s’emmarca en el treball de gran interès local que la revista desenvolupa de forma ordinària, amb estàndards de qualitat elevats per a una publicació no professional.

Els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura estan coordinats per Òmnium Bages-Moianès, i participen en la convocatòria l’Ajuntament de Manresa, l’Associació Cultural El Galliner, el Centre d’Estudis del Bages, el Cercle Artístic de Manresa, Cineclub Manresa, La Crica i el diari Regió7. Els deu guardons de la convocatòria d’enguany són el Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central, el Premi Bages de Narrativa jove, el Premi El Galliner de textos teatrals, el Premi Empremta, el Premi La Crica de Circ, el Premi Plácido a la producció cinematogràfica, el Premi a la Projecció artística, aquest any en la modalitat de Gravat, el Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana, el Premi Regió7 de Comunicació i el Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves.

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte