Notícia

Quinzena edició del concurs periodístic Josep Pernau de Lleida

Dirigit a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius, amb termini fins el 28 de febrer

Foto

La Paeria i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC)–demarcació de Lleida han impulsat una nova edició del concurs periodística Josep Pernau, que enguany compleix 15 anys. La iniciativa es dirigeix a l’alumnat de centres educatius que cursen ESO, batxillerat i cicles formatius. Enguany, s’amplia el termini per presentar els treballs fins al 28 de febrer.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que el concurs consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director (per a l’alumnat d’ESO) i articles d’opinió (batxillerat i de cicles formatius) sobre qualsevol temàtica del seu interès o d’actualitat, escrit en català o castellà. El concurs compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals, ràdio i premsa, per a fer la difusió dels articles guanyadors i finalistes.

El president del CPC a Lleida, Rafa Gimena, ha apuntat que s’està parlant d’alfabetització mediàtica perquè els nens i les nenes i la joventut aprenguin a observar els mitjans de comunicació com una via d’accés a la informació, amb visió crítica i pluralitat, per fer-se una opinió pròpia de la realitat que els envolta. Gimena ha subratllat que fa 15 anys que a Lleida es treballa en aquest sentit i amb la forma més participativa amb els mitjans, com són l’opinió i les cartes. I ha afegit que el CPC també col·labora amb les escoles per educar amb aquesta observació crítica, que els sigui de servei en el futur. 

Més informació

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte