Notícia

Primer paquet d'ajudes de 8,4 milions destinats al món cultural

També hi ha unes ajudes a tècnics i professionals

Foto

Per pal·liar els efectes de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19. El Govern de la Generalitat ha aprovat un primer paquet d’ajudes destinades al món cultural, amb un import de 8,4 milions d’euros, que han d’aplicar-se de forma urgent per evitar que el sistema cultural del nostre país entri en fallida.

Aquest primer paquet conté dues línies de subvencions per a persones, empreses i entitats del sector cultural afectades especialment per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.

  • Una línia de subvencions, de l’Institut Català de les Empreses Culturals, té per objecte compensar les despeses de funcionament de les empreses i entitats culturals durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia.
  • L’altra línia de subvencions, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, té per objecte compensar les pèrdues per la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals amb motiu de la crisi sanitària esmentada.

El Govern també ha aprovat una nova línia d’ajuts a professionals i tècnics d'altres activitats culturals suspeses per la crisi sanitària per valor de 3,6 milions d’euros. Es podran acollir a aquest ajut de 750 euros aquells qui hagin tingut ingressos fins a 18.555 euros entre gener i setembre.

Més informació i nota de premsa: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/389154/govern-aprova-paquet-dajudes-84-milions-destinats-al-mon-cultural-palliar-efectes-crisi-generada-pandemia-covid-19

Font: CPAC

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte