Notícia

Avui comença la IV edició del cicle de debats Cosmògraf a Manresa

Les xerrades seran online i es planteja la gran pregunta: "Cap a on anem?"

Foto

El programa de pensament “Cosmògraf” comença avui a Manresa afronta aquest any el debat que plana a tot el planeta en un moment en què la pandèmia ha aguditzat les incerteses sobre el futur la vida i, també, sobre el control de l’individu. El Centre Cultural El Casino ha convidat, amb el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Cercle Artístic de Manresa i Cine Club Manresa, a onze veus destacades, d’àmbit nacional i internacional, i de diferents disciplines, perquè reflexionin sobre el present i el futur a partir de la pregunta: “Cap on anem?”.

L’organització ha preparat un programa 100% virtual que permetrà seguir totes les sessions a través d’Internet. L’objectiu és aconseguir, en moments de restriccions de mobilitat i de limitacions de la vida social, acostar la reflexió i el pensament a tota la ciutadania. El programa s’ha estructurat a partir de la coneguda novel·la de futur-ficció de George Orwell “1984”, que abordava qüestions tan actuals com el conformisme de la ciutadania davant d’un estat omnipresent que controla i anul·la el criteri individual. Mireu el vídeo de presentació.

Inauguració amb Nuccio Ordine i Genís Sinca

El “Cosmògraf” s’inaugura avui 5  a les 19 h, amb una conversa al filòsof i professor de literatura italiana Nuccio Ordine, i el periodista i escriptor Genís Sinca sobre la “Incertesa i seguretat. Reflexió per a la resistència”

 

 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte