Notícia

Consignes del Col·legi i Mossos per a periodistes que treballin al carrer

Mentre durin les restriccions de mobilitat

Foto

Amb l’entrada  d’un enduriment de les mesures i de noves restriccions de mobilitat, el Col·legi de Periodistes i els Mossos d’Esquadra han establert un seguit de mesures per a garantir la llibertat d’informació i la mobilitat dels periodistes i fotoperiodistes. Tots els professionals que necessitin desplaçar-se per la via pública entre les 22:00 hores i les 6:00 hores, o s’hagin de desplaçar per motius laborals fora del seu municipi, podran fer-ho amb garanties si van acompanyats del certificat de declaració autoresponsable i un carnet que l'acrediti com a periodista; sigui el del Col·legi de Periodistes de Catalunya, del Sindicat de Periodistes de Catalunya o del mitjà i/o empresa on treballa. També és recomanable portar els elements identificatius visuals, braçal i armilla, que gestiona el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

És necessari també que els professionals de la informació segueixin les indicacions policials, respectin les zones de seguretat i, en l’exercici de la seva feina i per garantir el màxim la seguretat de tots, procurin no dificultar la feina policial. Tanmateix, davant qualsevol incidència o problema, sempre es pot contactar amb el servei de premsa/comunicació dels Mossos d’Esquadra, (675788352, 675787939, (695561424 tardes) i (cap de setmana 695561418) o bé interposar una queixa a través del Col·legi de Periodistes de Catalunya (contacte@periodistes.cat) per a resoldre qualsevol conflicte.

D’aquesta manera, els periodistes correctament acreditats podran treballar amb garanties i exercir el dret a la informació dins d'aquest marc de restriccions durant la pandèmia. Cal recordar que les multes per trobar-se al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

Font: Col·legi de Periodistes

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte