Notícia

Quin suport financer han rebut els mitjans i els periodistes a Europa?

Un estudi de la Federació Europea de Periodistes

Foto

Sis mesos després de l’inici de la pandèmia COVID-19 el març de 2020, la Federació Europea de Periodistes (EFJ) ha publicat una base de dades que recopila els mitjans de comunicació i periodistes de suport financer rebuts a Europa. La crisi sanitària va demostrar que hi ha una necessitat vital d’informació fiable i fiable. De fet, els mitjans de comunicació i els periodistes s’enfrontaven a un doble repte.

D'una banda, tots els mitjans junts van experimentar un fort augment del consum. Els periodistes i els treballadors dels mitjans de comunicació eren a primera línia: eren les nostres orelles i ulls quan la majoria dels ciutadans es van obligar a quedar-se a casa. D'altra banda, els mitjans de comunicació europeus han afrontat una enorme caiguda dels ingressos, cosa que ha agreujat una tendència ja a la baixa, en particular per a diaris, publicacions periòdiques i ràdio. Va significar la caiguda dels salaris dels periodistes, en particular dels autònoms. La realitat sobre el terreny també va revelar un accés difícil a la informació, atacs físics i fins i tot detenció per a molts periodistes. En total, Mapping Media Freedom va registrar 37 alertes relacionades amb la pandèmia en 13 països europeus.

Amb l'ajut dels seus afiliats a 44 països europeus, l'EFJ ha mapat els diferents paquets d'emergència, suport financer directe i mesures a llarg termini, si n'hi ha, a la base de dades següent.

Si teniu notícies sobre el suport financer més recent als mitjans de comunicació del vostre país, poseu-vos en contacte amb camille@europeanjournalists.org. La taula s’actualitzarà periòdicament (última actualització: octubre de 2020)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte