Notícia

Rebuig de diverses entitats a la detenció arbitrària de Mireia Comas

Està acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat

Foto

Les organitzacions sotasignants han emès un comunicat per expressar el rebuig a l’acció dels Mossos d’Esquadra que el passat dimarts 13 d’octubre van intervenir en un desnonament al barri terrassenc de Can Palet i que va suposar la detenció de la fotoperiodista Mireia Comas que cobria els fets.

Tal com expliquen:

"Considerem que l’arrest d’aquesta professional de la informació és del tot arbitrària i que només tenia l’objectiu que no pogués fer la seva tasca professional. Mireia Comas va declarar  dimecres davant el jutjat de Terrassa que s’ocupa de l’afer acusada d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Els Mossos asseguren que la fotoperiodista va agredir una policia i que en van caldre quatre més per reduir-la. Comas nega aquestes acusacions i afirma que només són una invenció. Fins i tot assegura que l’agent implicada en els fets li va demanar perdó davant el caràcter desmesurat de l’acció policial. La Fiscalia demana un any de presó per a la noia. Després de les declaracions d’ahir, el judici ràpid està previst per al pròxim 5 de desembre.

Les entitats sotasignants donen suport a Mireia Comas i exigeixen a la policia catalana que retiri aquestes acusacions sense fonament i que les diligències siguin arxivades. Els funcionaris públics, com ho són les persones que pertanyen als cossos de seguretat, han de respectar els drets democràtics essencials i un dels més importants és el dret de la ciutadania a ser informada sobre aquelles qüestions que l’afecten directament.

Entenem que l’acció que va patir la companya Mireia Comas va ser absolutament desmesurada, inadmissible per part d’un cos policial que depèn d’un govern que realment vulgui dir-se democràtic. Volem mostrar el nostre suport a la fotoperiodista i reiterem la nostra exigència als responsables dels Mossos que retirin les acusacions o que s’arxivi l’expedient.

Sense periodistes que no puguin treballar lliurement no hi ha democràcia"

Entitats que signen:

• Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC)
• Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB)
• Unió de Professional de la Imatge i la Fotografia de Catalunya (UPIFC)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte